-= www.Piatra-Neamt.net =- Forum nemtean

Full Version: Aqua Park Blue Eden - Viisoara
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
"constructia unicului parc acvatic din Moldova, de la Alexandru cel Bun, a demarat vineri 3 septembrie.

Proiectul Aqua Park Blue Eden, o investitie privată în valoare de 4 milioane de euro si care era un deziderat mai vechi al primarului Rotaru, a luat startul oficial ieri, în prezenta presedintelui Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, a prefectului Mihai Archip, a numerosi consilieri judeteni dar si a unor sefi de deconcentrate. Parcul acvatic va fi construit peste calea ferată si peste canalul de aductiune din comună si va avea numeroase bazine care vor contine apă termală, vor exista tobogane cu apă acoperite sau neacoperite, pesteri subacvatice dar si nenumărate saune, uscate sau umede. Culmea răsfătului va fi un bar acvatic în care turistul îsi va savura cocktailul sau înghetata dar va fi masat si de un jet de apă. Vor exista si mai multe bazine cu jacuzzi dar si un restaurant luxos, toate înconjurate de nisip fin si sezlonguri. „Investitia este integral privată, banii provenind din fondurile unor societăti comerciale reunite într-un consortiu la care actionar majoritar este Consiliul Local Alexandru cel Bun. Astăzi am pus primul cancioc de ciment si sper ca peste 2 ani să fim din nou aici, prezenti la inaugurare. Va fi un parc acvatic urias, unic în Moldova si s-ar părea că al doilea sau al treilea din tară. Vor fi create circa 60 de locuri de muncă, iar investitia sperăm să atragă turistii din toată tara“, a declarat primarul Ion Rotaru. "

sursa: monitorul de neamt
(04-09-2010 11:06 AM)kpac Wrote: [ -> ]„Investitia este integral privată, banii provenind din fondurile unor societăti comerciale reunite într-un consortiu la care actionar majoritar este Consiliul Local Alexandru cel Bun.“, a declarat primarul Ion Rotaru. "
sursa: monitorul de neamt

Nu am inteles cum poate fi Consiliul Local actionar majoritar fara sa investeasca nici un ban. Doar daca terenul aferent este mai scump decat restul investitiei ...
sa aduci apa de pe la Negulesti, Baltatesti si mai stiu eu de unde mi se pare utopie....
va merge la inceput, dar apoi ?
vor ajunge sa schimbe apa trimestrial, ori dau faliment...
tot proiectul mi se pare fantezist, suprarealist, de prost gust. pe scurt : kitch total.
puteau sa profite ca e lacul gata facut, cu apa in el....turistii - si nu numai - s-ar bucura sa aibe ce face pe lac vara : schi nautic, barci, poate un restaurant plutitor etc.
am vazut o statiune in Suedia (Duven), unde de o parte a soselei era muntele amenajat pentru schi, de cealalta era un lac, foarte "viu" : iole, barci, skijet-uri, agitatie. au stiut sa profite de ce era imprejur.
noi ? avem toate astea, da' aducem apa de la dracu, sa se spele turistii cu apa termala.....
ne meritam soarta :(
avem ape termale la negulesti si baltatesti? eu stiam ca acele ape sunt clorosodice(sarate) si la proiectul din viisoara se vor folosi ape incalzite in centrale pe rumegus. daca zic ca sunt termale s-ar putea sa se realizeze puturi din alea de mare adancime cum s-a facut incalzirea la primaria din tarcau parca.
ce ai auzit tu este corect! centrala aia va produce caldura!
oricum, e foarte tare proiectul si va fi super daca o sa il si termine :P
eu unul cred ca o sa-l termine! dar nu stiu daca la timp! depinde si de cei care sunt cofinantatori!
cu ce investitii are in desfasurare rotaru mai castiga inca un mandat sigur in alexandru cel bun asa ca timp mai are.
I think that this information is the best.
Reference URL's