-= www.Piatra-Neamt.net =- Forum nemtean

Full Version: Freecycle în Piatra Neamţ!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[Image: logo.jpg]

Dragi pietreni!
Freecycle a ajuns în Piatra Neamţ. Schimbăm lumea cu fiecare cadou :)
Dacă aveţi obiecte de aruncat încă utilizabile, chiar dacă este vorba despre mobilă veche, cărţi, haine rămase mici, intraţi aici!


Grupuleţul este mic, are abia câţiva membri pentru că are abia 3 săptămâni.
De asemenea, este încă pe Yahoo Groups, însă în scurtă vreme ni s-a promis că ne vom "transfera" pe platforma proprie Freecycle.

Înfiinţat pe 22 Septembrie 2009, Piatra Neamţ Freecycle Group este parte a unei reţele internaţionale, care a început în Tucson, SUA, pe 1 mai 2003. În prezent sunt mii de grupuri similare pe toata planeta. Reţeaua creşte pentru că scopul său este în general privit cu simpatie. Dincolo de oferirea/primirea de obiecte, poti să ajuţi FREECYCLE prin transmiterea mesajului. Sigur ştii pe cineva care ar fi interesat de un astfel de grup. Aşa că "citeşte şi răspândeşte"! :)

Grupul FREECYCLE pune în contact pe cei care au lucruri de aruncat cu cei care le-ar putea folosi. Scopul nostru este să păstrăm obiectele utilizabile în afara gropii de gunoi. Prin utilizarea bunurilor deja produse, reducem consumul, producţia şi, cel mai important, impactul acestei producţii asupra planetei. :luck:
FREECYCLE vă oferă şi motivaţia necesară descotorosirii de obiecte inutile. Pe termen lung, FREECYCLE stimulează formarea unei comunităţi.

Regula de bază: TOTUL ESTE GRATUIT!
Se acceptă doar cereri/oferte/acceptări, se resping ofertele de angajare, mesajele promoţionale şi altele, şi se oferă spre donaţie doar obiectele tangibile.

NU caut să recrutez oameni pentru a obţine un număr mare de membri, vreau, în primul rând, ca grupul să fie activ.

Am muncit mult pentru aprobarea deschiderii unui astfel de grup pentru Piatra Neamţ. Pentru că sunt sigură că oraşul nostru este pregătit pentru asta. Pentru că strângem deşeurile în mod selectiv. Pentru că datorită acestui fapt am primit diploma de Excelenţă pentru Mediu. Pentru că putem ajuta pe cei care nu se pot ajuta singuri în anumite momente.

Pe de altă parte, cred că nu e întâmplător faptul că "pietreni" este anagrama cuvântului "prieteni" :) Iar prietenii se sprijină unii pe alţii.

Ce ziceţi, nu credeţi că veţi fi mai fericiţi dacă vaza aceea din debara, pe care o aveţi de ani de zile şi n-aţi folosit-o nici măcar o dată, va primi flori de la cineva care are nevoie de ea, în loc să o aruncaţi la gunoi?

Chiar aştept opinii. Şi dacă aveţi întrebări, postaţi-le, poate în culmea entuziasmului am uitat câte ceva :)
Este o idee buna. Am mai vazut ceva de gnul acesta prin Bucuresti. Unde se va face aceasta chestie?
Tocmai, eu locuiesc în Bucureşti pentru încă o lună şi de un an încoace sunt membră a Freecycle Bucureşti. În afară de Buc, Freecycle mai este prezent şi în alte 11 oraşe din ţară (din câte îmi amintesc). Am fost frustrată când m-am uitat pe listă şi nu am văzut nicăieri Piatra, şi aşa a început lungul schimb de mailuri cu un reprezentat Freecycle din SUA.
"Chestia" asta nu are un sediu :) Grupul este deschis cu aprobarea Freecycle Network (chiar dacă deocamdată doar pe platforma Yahoo Groups, cum am mai spus), îl moderez strict, după regulile lor.
E simplu: ai nevoie de un ID Yahoo pentru a te înscrie pe grup. După ce ţi-ai setat cum să-ţi primeşti mesajele şi citeşti ATENT scrisoarea de bun-venit pe care o vei primi, poţi posta anunţul de genul
"CAUT: veioza"
sau
"OFER: mobila veche, reviste etc., zona Darmanesti",
"DAT: mobila veche" etc.

Unele grupuri impuneau ca pentru a face o cerere, să postezi musai un obiect de dat. Eu nu consider necesar. Important este ca informaţia asta să ajungă la cât mai mulţi oameni (cu internet! :D) pentru a ne pune în mişcare, pentru a şti că oferta ta are cititori, sau că cererea ta a ajuns la cineva.

Când revin în Piatra şi se dezmorţeşte niţel grupuleţul (mă gândesc la mai multe variante de promovare între timp) şi începe să se contureze comunitatea, poate vom organiza şi nişte întâlniri aşa, ca între Freecycleri :) Sau acţiuni de strângere a deşeurilor, sau un târg unde fiecare să dea spre adopţie un obiect care nu îi mai foloseşte. Idei am, doar că trebuie puse în aplicare şi fizic nu pot, deocamdată.
Despre acţiuni de genul acesta e devreme să vorbim acum, momentan mă ocup doar de partea online :)

If any typos, please excuse me. Mă grăbesc la o şedinţă :P
Bump!

Avem şi prima ofertă pe Freecycle. Cineva oferă

- 4 robineţi + repartitoare ELSACO (s-a debranşat, iar repartitoarele şi robineţii sunt în stare bună şi se pot refolosi)
şi
- un coviltir (un fel de pătuţ portabil) pentru un bebe mic, produs de firma Fischer, măsoară cam 100x50 cm.

Haideţi să-l ajutăm şi pe el să-şi facă loc în debara, şi pe o mămică sau pe cineva doritor de repartitoare să obţină gratis ceea ce îşi doresc.

Pentru cine vrea detalii şi date de contact, grupul Freecycle® Piatra Neamţ le oferă ->aici<-.
Trebuie să menţionez că este destul de urgent.
Reference URL's