-= www.Piatra-Neamt.net =- Forum nemtean

Full Version: Ziua mersului cu bicileta
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Astazi, 22 Septembrie, este ziua mersului cu bicicleta. Oamenii din intreaga lume sunt incurajati sa mearga cu bicicleta si sa isi lase masina acasa. Tu cat de des folosesti bicicleta?
As merge si eu cu bicicleta , numai ca la servici imi da masina :)
as merge si eu, dar habar n-am cum, pt. ca nu stiu!
mergi pe din aia cu 3 roti sau de cealalta cu 2 roti ajutatoare pe spate!
Eu cam o data pe an din pacate.:ninja:
In rest sunt fan al mersului pe jos.
Pentru amatori ,recomand traseul Piatra Neamt-Valea viei-Garcina-Cuiejdi-Lac Cuiejdel.Sunt aproape 30 de km pe drumuri unde nu prea intalnesti masini,plus ca cea mai mare parte e asfalt.
Apoi imi mai place Peste Vale-Batca Doamnei-Lacu'Porcului-Agarcia-Vaduri-Piatra
Prefer locuri pe unde nu te claxoneaza Tirurile.
Piste pentru biciclişti pe malul CuiejdiuluiPietrenii vor avea piste pentru biciclişti, cel puţin aşa promit autorităţile locale care caută tot mai multe soluţii şi ecologice pentru desfăşurarea traficului în municipiu. Reamenajarea unora din străzile municipiului cu piste pentru biciclişti este aşteptată de mulţi pietreni care preferă să parcurgă drumul spre serviciu sau o mişcare în aer liber alegând o asemenea variantă de deplasare.
"Acum că aţi făcut sensuri unice pe străzile Petru Rareş şi Dacia, nu credeţi că se pot face şi piste pentru biciclişti pe toată lungimea (sau cel puţin pe Petru Rareş, ţinând cont că aveţi un proiect mai amplu pe Dacia)? La fel s-ar putea pe străzile Progresului şi Mărăţei", se adresează un pietrean primăriei pietrene.
Chiar pe toate străzile din oraş sau cel puţin pe principalele artere de circulaţie nu se vor putea amenaja piste pentru biciclişti, în schimb autorităţile pietrene au planuri de a-i satisface şi pe ciclişti.
"În Planul Local de Dezvoltare Durabilă a municipiului, prin proiectul de refacere a Curţii Domneşti şi amenajare complexă a pârâului Cuiejdi, este prevăzută o pistă de biciclişti pe malul drept al pârâului, traversează podul ce va fi construit în zona Staro şi se întoarce pe malul stâng al Cuiejdiului. Municipalitatea acordă o atenţie deosebită transporturilor, cu accent pe ecologizarea acestora. Din acest motiv se intenţionează crearea şi de alte piste pentru biciclişti, conştientizând rolul promovării acestui tip de transport nepoluant şi benefic pentru sănătatea cetăţenilor", declară reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ.

Sursa: Realitatea
Reference URL's