-= www.Piatra-Neamt.net =- Forum nemtean

Full Version: Industria piatra neamt
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
acelasi om a vandut bucatica cu bucatica fibrex-ul la fier vechi impreuna cu italienii, iar cei care s-au opus au fost indepartati imediat!
la cate chestii sunt la zonoceram si zimca.!
a fost si un scandal in presa anul trecut pe aceasta tema. nu cred ca se va investi ceva acolo sau macar nici 1/10 pe cat anunta ei!
Constructorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau din Piatra Neamt si-a bugetat in acest an o cifra de afaceri de 38,9 milioane de lei (11,5 mil. euro), in crestere cu 4,3% fata de 2007, a anuntat, miercuri, firma. Mecanica Ceahlau si-a bugetat in acest an venituri si cheltuieli in stagnare, potrivit datelor prezentate intr-un raport remis pietei Rasdaq. Astfel, constructorul de utilaje agricole estimeaza venituri de 43,84 milioane de lei, fata de 43,59 milioane de lei in 2007, si cheltuieli de 40,85 milioane de lei, comparativ cu 40,97 milioane de lei anul trecut. Totodata, firma mizeaza pe un profit brut in urcare de la 2,61 milioane de lei la aproape trei milioane de lei. Potrivit celor mai recente raportari, firma este controlata in proportie de 55,19% de societatea de investitii financiare (SIF) Moldova, iar MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds - Olanda are o participatie de 7,81%.

sursa zf.ro
Mecanica Ceahlau a trecut pe pierdere in trimestrul intai

http://www.zf.ro/articol_172587/mecanica...intai.html
Piatra Neamt, ochios pentru investitorii străini
• cîtiva oameni de afaceri britanici au vizitat orasul si i-au vorbit primarului Gheorghe Stefan despre o strategie de branding
http://monitorulneamt.ro/stiri/?editia=2...icol=17533
Piatra Neamt va deveni oras turistic si orice industrie se dezvolta de acum incolo va fi industrie nepoluanta. Am spus industrie nepoluanta PUNCT. Vezi ca avem Agentie pentru protectia mediului, avem Garda de Mediu si proiectele de dezvoltare ale orasului. Vedeti de ce se muta Kober pe plarforma de la Savinesti si mai vedeti cate controale sunt facute la Ga Pro Co Chemichals Savinesti 9 fostul combinat de ingrasaminte)
V-am pupat si astept sa ma contraziceti ca vom deveni oras turistic!
kpac Wrote:am cautat pe net si asa am gasit si eu . Carpatina nu e din piatra . o greseala in articol .

se pare ca m-am inselat aici . sunt numeroase articole pe aceasta tema . pacat ca nu merge siteul carpatina.ro

http://www.zf.ro/articol_181335/carpatin...water.html
Vanzarile Mecanica Ceahlau au urcat cu 12,8%

Cifra de afaceri a constructorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlau (MECF) din Piatra Neamt a urcat in primul semestru cu 12,8%, de la 15,3 milioane lei la 17,2 milioane lei (4,7 milioane euro), insa profitul a scazut de aproape sase ori, la 247.000 de lei, ca urmare a cresterii cheltuielilor.

http://www.zf.ro/articol_182942/vanzaril...12_8_.html
Actionarii negociaza vanzarea Kubo Ice Cream
Producatorul inghetatei Amicii ar putea fi preluat de un fond de investitii strain pentru 20 de milioane de euro, au declarat pentru ZF surse din piata.

http://www.zf.ro/articol_183418/actionar...cream.html
Potrivit Institului national de statistica volumul de marfuri exportate in cadrul regiunii de dezvoltare N-E a fost urmatorul:
Iasi (23,7% )
Neamt (22,5%)
Bacau (19,4%)
Botosani (13,2%)
Vaslui (11,0%)
Suceava (10,3%)
botosani>suceava?
Mihai Apopii, ales în conducerea Romexpo
În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Romexpo, de miercuri, 17 septembrie, a fost ales noul Consiliu de Administraţie şi preşedintele acestuia. Consiliul de Administraţie este format din şase membri, aceştia fiind preşedinţii Camerelor de Comerţ şi Industrie din judeţele: Neamţ, Arad, Argeş, Buzău, Bacău şi Vrancea. Primul dintre membrii CA ai Romexpo a fost ales Mihai Apopii, preşedintele CCI Neamţ.
http://www.ziarulceahlaul.ro/economie01.php
"TBD este distribuitor al produselor Philip Morris si Kraft Foods, avand de la inceputul anului o arie de acoperire pe 18 judete ale tarii, fata de 10 in 2007.

Top Brands Distribution este detinuta de Wael El Ghadban si de alti doi investitori straini cu cetatenie elvetiana, actionari la Brightlane LLC (care detine 50% din capitalul companiei). Distribuitorul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 750 milioane de lei (224,7 mil. euro) si o pierdere financiara de 4,1 mil. lei (1,2 mil. euro).

Unul dintre proiectele companiei pentru dezvoltarea afacerilor in urmatorii ani este o fabrica de produse lactate in Piatra Neamt, insa planurile de investitii nu au fost inca puse la punct, potrivit reprezentantilor acesteia.

Finalizarea proiectului ar permite distribuitorului sa intre pentru prima data in productie.

"Deocamdata nu putem vorbi decat de mici semnale ale crizei din economia internationala resimtite pe piata pe care activam. Distributia de produse de larg consum este vulnerabila, din moment ce pe aceasta piata se opereaza foarte mult cu credite bancare si asistam deja la o limitare a posibilitatilor de creditare si la o crestere a dobanzilor", mentioneaza El Ghadban.
"Trebuie sa urmarim daca criza se va rasfrange si in economia reala prin diminuarea productiei", completeaza el."

sursa: zf.ro
Veniturile Mecanica Ceahlau au crescut cu 15%, la 8,7 mil. euro
http://www.zf.ro/companii/veniturile-mec...o-3436902/
mi-a spun cineva ca Mecanica Ceahlau s-a inchis, iar muncitorii au fost dati afara
Speranţe de continuare a activităţii la Ga-Pro-Co chemicals

http://ziarulceahlaul.ro/economie02.php
cu criza asta a gazelor, nu cred ca mai sunt sanse
nici eu nucred ca va mai merge dar daca se va termina criza se poate redeschide acest combinat nu va fi inchis de tot asa cum s-a facut cu alte fabrici de pe platforma savinesti
niculae asteapta pomana de la guvern, iar daca o primeste, fabrica va produce
daca nu, se va inchide
"Producatorul de carton Petrocart din Piatra-Neamt va construi propria unitate de productie a electricitatii si caldurii, compania primind in acest sens autorizatia din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Unitatea va fi amplasata pe un teren din orasul Piatra-Neamt, potrivit datelor ANRE. Centrala va avea o putere electrica instalata de 1,8 MW si 7,04 MW putere termica. Cel mai important actionar al Petrocart este Asociatia Petrocart, care controleaza 43,47% din capital. SIF Banat-Crisana detine 28,54% din actiuni, iar 27,99% din titluri apartin altor actionari. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 24,4 mil. lei, nivel similar cu cel din 2006, in timp ce profitul net s-a redus la jumatate, la circa 300.000 de lei, potrivit datelor publicate de companie pe site-ul Bursei de Valori."

sursa: ziarul financiar
e foarte veche vestea asta
oricum, ma bucur ca macar asta mai merge, mai ales ca anul trecut , prin decembrie , a implinit 100 de ani de functionare
felicitari celor de acolo
Industria mobilei scîrţîie din balamale

http://www.evenimentul.ro/articol/indust...amale.html
am auzit ca se vrea o centrala nucleara la piatra neamt :)
glume proaste sau chiar adevarat?
daca e sa se faca asa ceva eu ma mut de tot:D
nu te teme, nu se va face asa ceva
chiar ar fi bine sa faca una. nu va mai temeti de accidente nucleare ca au fost doar 2 in lume si ambele in URSS. chestia asta e folosita de politicieni sa impresioneze populatia dar nimic nu e adevarat
dar nu se va face
in alta ordine de idei, industria din piatra neamt si chiar din judet s-a dus naibii si pentru ca s-a cautat acest lucru.
vezi numai fibrexul si cu melana, fabricile de cherestea, montana, fabrica de tigle si caramizi, fabrica de bere si altele
fibrex merge chiar foarte bine, montana sa dus dar o firma deja a cumparat un teren pentru alta fabrica similara iar Cozla vinde berea sub alta denumire dar inca mai e (doar zimca sa dus)

si reactorul ar fi facut pentru independenta energetica fata de alte state. un reactor ar putea acoperi 10% din necesarul tarii si oricum sunt vazute 102 locatii pentru centrala, una fiind piatra neamt
poate numai 1/3 din fostul bibrex mai merge
restul a fost vandut la fier vechi
zonoceram a fost ''ingropat'' de catre iulian tocu, fabricile de cherestea de catre culita tarata
numai reconstructia este un castig pt ca s-a inchis, din cate am inteles eu era o bomba cu ceas
in locul fabricii zimca un cartier rezidential

reactor nu va fi la noi
cine a aruncat asta, inseamna ca n-are ce face
Azochim renunţă la jumătate din muncitori
http://www.evenimentul.ro/articol/azochi...itori.html
Kubo Ice Cream mareste productia
Kubo Ice Cream Company, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de inghetata, intentioneaza in acest an sa majoreze capacitatea de productie cu 20% la unitatea din Piatra Neamt, in conditiile in care actionarii companiei poarta discutii, initiate inca din vara lui 2008, privind vanzarea unui pachet catre investitori straini.
http://www.standard.ro/articol_94761/kub...uctia.html
Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău din Piatra Neamţ (MECF), controlat de SIF Moldova (SIF2), a încheiat anul cu un profit preliminat de 2,3 mil. lei, după ce în 2008 şi 2009 a înregistrat pierderi care s-au cifrat la 5,1 mil. lei şi respectiv 7,8 mil. lei. Câştigul la finele anului este apropiat de cel consemnat de companie după primele nouă luni din 2010.

Afacerile Mecanica Cealhlău au avansat totodată cu 26% faţă de anul precedent ajungând la 21,4 mil. lei.

sursa : ziarul financiar
Pages: 1 2
Reference URL's