-= www.Piatra-Neamt.net =- Forum nemtean

Full Version: Ce sistem de operare folositi si de ce ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
pareri pro si contra despre sisteme de operare
Windows pt ca merg toate programele pe el. Nu vreau sa imi bat capul cu Linux. Partea rea e ca trebuie sa formatez calcu la fiecare 3 luni pt ca Windows'ul crapa.
Eu nu trebuie sa-mi formatez partitia cu Windows-ul la trei luni, nici macar o data pe an, ca am grija de Windows. Dar singurul motiv pentru care nu mai folosesc Linux ca desktop este faptul ca nu am reusit sa emulez porcaria aia de Photoshop. Si pasiunea mea pentru fotografie e mai mare decat cea pentru IT si Linux. Asa ca asta este, e mai comod in Windows.

L.E.: Dar votez Linux sa ma dau mare.
eu mam lasat de linux de vreo 5 ani :) nu stiu de ce , dar am renuntat . si in ce consa pasiunea ta pt fotografie ?
Nu stiu daca sa raspund la incurajarea unui senior member la offtopic. :D

L.E.: Pardon, administrator. Si mai rau.
pai daca nu este thread despre fotografie unde vrei sa scriu ? la regulament ? :P . team intrebat pt k incepe sa ma intereseze si pe mine subiectul :D
Fie. Oricum e vina ta ca am inceput sa offtopicarim!
Well. Pasiunea asta consta intr-un impuls necontrolabil de a poza tot ce prind, dar in special peisaje si animale, la portrete mai am mult de lucrat. Nu ca as fi lucrat vreodata. Mai nou aceasta pasiune se materializeaza in expozitii de grup si premii pe la concursuri. Photoshop-ul doar ma ajuta sa corectez chestii de nu le fac direct din camera, nici intr-un caz nu fac pe graficiana sa-mi transform fotografiile in desene digitale. Fac poze de doi ani si putin. Se poate face split. :D
Linuxul permite mai multa hackereala din ce am auzit si poate cei care au dea'face cu hackereala uzeaza linux.eu uzez windows de o viata nu ma complic cu mac linux etc.
Da. Toti ratatii se apuca de Linux din cauza ca au auzit ei ca face bine la hackerism. Si apoi le trece ca e prea greu pentru ei. Dar de fapt e foarte usefull pentru cei care au nevoie de sisteme stabile, adica e super pentru server in primul rand.
Eu de o luna folosesc Vista Bussines. Pana acum l-am dovedit eu pe el. Pana acum am fost fun XP.
Linux este pentru specialisti in IT (nu pentru ratati :gdemmbarest:), care au nevoie sa configureze servere in mod consola. Este folosit si ca desktop dar la noi nu este prea raspandit la utilizatorii normali de calculatoare. Deci nu prea se potriveste treaba cu ratatii. Un server Linux este gratis pe cand un server cu Windows ajunge licenta si cateva mii de $.
Hacker-ii:ninja: sunt specialisti IT (nu ma refer aici la pustii care gasesc programele pe net si le incearca), sunt experti intr-un anumit sistem de operare (in special windows fiind si cel mai des atacat), au cunostinte temeinice de programare in C si PERL. Si se ocupa cu gasirea de gauri in securitatea retelelor si a serverelor. De obicei sunt angajati la firme specializate in securitate. Cei care sunt distructivi se numesc cracker-i. Deci nu prea ajuta LINUX-ul in sine la hackereala. Nu inteleg de unde ideea asta.
ai dreptate sergiu . eu prima oara am instalat linux pe comp acum 6 ani si ceva . si era foarte neprietenos atunci . iti trebuia multe cunostinte doar ca sa il instalezi . am stat un timp pe linux . am incercat mai multe distributii . dar acum nu mai am timp de experimente . am de intretinut proiectul asta :P
Last XP v20 with SP3
Include Drivere, Unele programe, teme, cam tot ce vrei. si merge prea bine. l`am pus si pe laptop`uri si nu s`a plans nimeni
XP e baza oricum
Reference URL's